Nyheder
billeder.jpg

Astro PI kursus for undervisere

IT underviser: Deltag på Astro PI kursus 2/9 2020 tilmeld dig via: http://iftek.dk/kurser:9

På kurset arbejdes blandt andet med nyt frit tilgængeligt undervisningsmateriale (hent det her: iftek.dk/astro-pi) til python programmering på mikrocomputeren ved navn Astro PI, der sidder på rumstationen ISS.

Med henblik faglige mål via deltagelse i https://astro-pi.org/missions/space-lab/

På kurset får man en kasse indeholdende en Astro PI, med tilhørende udstyr, til at arbejde med på kurset og efterfølgende hjemme på sin ungdomsuddannelse med eleverne.


billeder.jpg

Nyt fra fagkonsulenten i it-fagene december 2019

Hermed årets sidste nyhedsbrev. Læs bl.a om FIP, om lokale studieretningsforsøg og om efteruddannelseskurser bl.a i informatikkens videnskabsteori.


billeder.jpg

Årskursus og Generalforsamling 2/12/2019

2019 kursus: Hvordan underviser man dem, der ikke har valgt it-fagene til?!

Generalforsamling og kursus: Hvordan underviser man dem, der ikke har valgt it-fagene til?!
http://iftek.dk/kurser:8


billeder.jpg

Nyt fra fagkonsulenten i it fagene september 2019

Læs om bl.a om masteruddannelse i informatik, om kursus i informatikkens videnskabsteori og om det fagdidaktiske projekt i den nye studieordning for teorietisk pædagogikum.


programmering.jpg

Astro PI forslag senest 25/10

Fase 1 er i fuld gang: Lav et par øvelser i python. Find så på gode ideer til programmering af den raspberry pi, der sidder oppe på rumstationen ISS. Den kan tage billeder af jorden og lave målinger med en række sensorer.

Mission Space Lab

'Mission Space Lab' giver gymnasieelever og andre unge mennesker mulighed for at udføre videnskabelige eksperimenter på ISS.

Udfordringen består i at designe og programmere et eksperiment til at kunne køre på en astro pi computer.

Gode forslag til eksperimenter udvælges til fase 2 og man modtager en astro pi computer til at afprøve det på.

Ved næste deadline den 14/2 udvælges den bedste kode, der så får lov at køre på rumstationen i 3 timer, svarende til to gange rundt om jorden.

Dit hold modtager så data'ene og holdet laver en rapport over resultaterne. De ti hold der skriver de bedste rapporter vinder 'mission space lab'. Se nærmere beskrivelse på astro-pi.org/missions/space-lab/


side 1 af 19123...1819næste »
Medmindre andet er angivet, er indholdet af denne side licenseret under Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 License