Musikdeling

Musikdeling er fortsat den dag i dag i en rivende udvikling, hvor der er helt nye tjenester på vej som iTunes in the Cloud, Google Music Beta og Amazon Cloud Drive, der fokuserer på at kunne have sin musik til at ligge på nettet, og dermed kunne tilgå den overalt i verden. Desværre er disse tjenester indtil videre kun tilgængelige i USA. Der er dog ved at blive åbnet op for flere musiktjenester i Danmark, da KODA mener, at det er den bedste forudsætning for at stoppe piratkopiering.

I Danmark har vi set musiktjenester koblet til mobiloperatører som TDC Play og Telenor WiMP, hvor mobilselskaberne har fokuseret på at trække kunder til ved at kunne tilbyde den bedste musiktjeneste via mobiltelefonen.

Gennem de følgende afsnit ser vi på forskellige aspekter af musikdeling tilbage fra den oprindelige Napster og op til i dag. Vi kommer ind på, hvor musik og lyd bliver digitaliseret, peer-to-peer og streaming-arkitektur samt forskellige forretningsmodeller for musiktjenester.

Musikdeling - Til underviseren, Musikdeling - Faglige mål, Musikdeling - Materialer

Kommentarer & Spørgsmål

Medmindre andet er angivet, er indholdet af denne side licenseret under Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 License